Over ons

Even divers als de groep deelnemers zijn de begeleiders van "Goesting in Leiderschap".  Jan Royackers, An Hooghe en Jeroen Huys bundelen hun energie en krachten om in te zetten op meer leiderschap en meer verbondenheid. Met hun complementaire expertise in de profit en non-profit, als leidinggevende, therapeut, onderzoeker en trainer brengen ze een uitgelezen palet aan competenties samen. 

Jeroen Huys

Jeroen Huys is een echte mensen-mens. Als managing director heeft hij gedurende de afgelopen 15 jaar leiding gegeven aan diverse bedrijven in een competitieve omgeving met innovatieve diensten. Hij heeft transformationeel leiderschap toegepast in de opstart, groei en integratie van bedrijven, inclusief het uitbouwen en versterken van bedrijfsculturen. Van nature past hij de principes van dienend leiderschap toe. Zijn focus ligt altijd op het verbinden van mensen en systemen; hij geeft individuen en teams autonomie om uit te blinken in hun vakgebied en daarvan te genieten. Gedurende zijn carrière heeft hij maatschappelijke impact nagestreefd, zowel door zijn leiderschapsstijl als door het oprichten van een circulaire start-up. Hij is ook lid en bestuurslid van verschillende organisaties en coöperaties. Jeroen is vader van drie kinderen en plusvader van twee. Als scout ‘toujours’, muziekliefhebber en sporter is hij actief betrokken bij het verenigingsleven. De laatste jaren heeft hij zich intensief beziggehouden met zelfontwikkeling en koestert hij de wens anderen hierin mee te nemen.

Jan Royackers

Jan Royackers is gebeten door persoonlijke groei en ontwikkeling. Hij kreeg de microbe mee in het jeugdwerk, zowel bij de scouts als bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, waar hij hoofdinstructor werd. Jan stond met veel overtuiging voor de klas als leerkracht Frans en werd op 25 jaar reeds verkozen als lid van de directieraad van het Paridaensinstituut in Leuven. Nadien werd hij wetenschappelijk medewerker aan de UGent. Op dit moment is Jan 5 jaar actief als directeur van Schoolmakers. Hij staat bekend als een veelgevraagd spreker en auteur, zowel voor leerkrachten als leidinggevenden. Als gastdocent aan het Centrum voor Andragogiek van de UAntwerpen begeleidt hij groepen schooldirecteurs in hun leidinggevende competenties. Jan wordt gedreven door onderbouwde innovatie, is niet te beroerd om in woelige tijden aan het roer te blijven staan en gelooft sterk in de kracht van een no-nonsense aanpak, menselijk potentieel en verbinding. Hij is geboeid door de vraag hoe crisissen als leerkans benut kunnen worden om te komen tot meer veerkracht. Jan heeft ervaring als bestuurder van een grote scholengemeenschap. 

An Hooghe

An Hooghe is al van jonge leeftijd geboeid en gepassioneerd door menselijke interacties en dynamieken binnen microsystemen. Na haar psychologie-opleiding volgde ze een bijkomende therapie-opleiding tot relatie- & gezinstherapeute. Gedurende meer dan twintig jaar werkte ze met koppels en gezinnen binnen het UZLeuven. Haar specialisatie kwam gaandeweg steeds meer te liggen in het werken met verlies en rouw. Zij doctoreerde op het thema communicatie binnen koppels na het verlies van een kind, en schreef ook samen met vijf ouders een boek Anders Nabij, de stille kracht van ouders na de dood van hun kind. Zij richtte haar eigen expertisecentrum op, Verbinding in Verlies. Binnen dit centrum coördineert zij een groepspraktijk met 18 rouwtherapeuten, geeft zij wekelijks opleidingen aan hulpverleners en professionals binnen de palliatieve zorg, afscheid en rouw, begeleidt zij bedrijven en werkcontexten die geconfronteerd worden met verliessituaties, en is zij de drijvende kracht achter de Community Verbinding in Verlies, een netwerk van verbinding tussen professionals binnen deze domeinen. Daarnaast doceert zij aan de VUB, faculteit Psychologie.